Padel accessoires

Redactie
8 augustus 2022
207

Om te paddelen heb je alleen een outfit, een racket en ballen nodig. Toch wil je vaak beter zijn dan je tegenstander. Hierin kan het gebruik van accessoires een verschil maken. Maar wat verstaat men nu onder padel accessoires? Wat kan jij toevoegen aan jouw padel assortiment om jou een betere padel speler te maken? In deze blog lees je hier meer over.

Wat zijn padel accessoires?

Men kan onderscheid maken in racket- en outfit accessoires.

Racket accessoires

Onder racket accessoires verstaat men onder andere padel protection tape, grips, gewichten en dempers.

Iedereen die wel eens een potje padel heeft gespeeld weet dat je vroeg of laat met je racket tegen de muur, de grond of tegen het hekwerk aankomt. De padel protection tape plak je aan de bovenkant van je racket, deze protection tape zorgt ervoor dat je racket beschermd blijft. De tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met of zonder afbeeldingen erop.

Daarnaast is ook je grip erg belangrijk voor het spel. Het is dan ook belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het maximale uit je racket te halen. Ook kun je eventuele blessures voorkomen door je racket op de juiste manier vast te houden. De Bullpadel Hesacore grip heeft een honinggraad, hierdoor biedt het een maximale grip. Daarnaast raden we het ook aan om regelmatig, indien je hiermee speelt, je overgrip te vervangen. Men maakt meestal gebruik van een overgrip wanneer de basisgrip te klein is. Het is verstandiger om de grip van het racket iets kleiner te nemen. Op deze manier blijft de basisgrip ongebruikt en hoeft deze niet vervangen te worden. De overgrip is makkelijk aan te brengen. Daarnaast is het ook goedkoper dan steeds je basisgrip te moeten vervangen. Overgrips zijn er in verschillende kleuren, op het gebied van kwaliteit zit er weinig verschil tussen de grips.

Lees ook:  Peakz Padel

Het plaatsen van een grip is niet moeilijk, maar je moet het wel eens gedaan hebben. Oefening baart tenslotte kunst! Laat het je de eerste keer voordoen en probeer het daarna zelf uit. Bekijk ook eens de onderstaande video waarin het aanbrengen van een basis-en/of overgrip wordt gedemonstreerd.

Naarmate je meer padel speelt, wil je vaak met een iets zwaarder racket gaan spelen. Met een zwaarder racket kun je namelijk meer power aan de bal meegeven. Dit kun je natuurlijk doen door een nieuw racket te kopen. Het toevoegen van gewichten aan je racket is ook een optie. Dit kan op twee verschillende manieren: je kunt gewicht toevoegen aan de top van het padel racket of aan het handvat van het racket. De twee mogelijkheden hebben een allebei een ander resultaat. Gewicht aan de top van het racket zorgt voor meer power en gewicht aan het handvat zorgt juist voor meer stabiliteit en controle.

Bij padel rackets zijn er, net zoals bij tennis rackets, dempers verkrijgbaar. Dit zijn siliconen hoesjes die in de gaten van het racket geplaatst kunnen worden. Hiermee worden trillingen van de padel racket teruggedrongen en eventuele blessures voorkomen. Dit verbetert de stabiliteit van het racket. Daarnaast kunnen dempers ook gebruikt worden om de balans van het racket te verschuiven.

Dempers zorgen voor ongeveer 60% minder trillingen. Ze worden geplaatst in de gaten onder de laag carbon (het materiaal waar het racket uit bestaat). In één gat moeten twee dempers worden geplaatst. Het plaatsen van 8 dempers, dus 4 gaten, is voldoende om trillingen te verminderen. Met behulp van deze dempers en het plaatsen van gewichten kun je als padel speler je eigen racket aanpassen. Dit allemaal zonder een nieuw racket aan te hoeven schaffen.

Lees ook:  Padel spelregels

Outfit accessoires

Wanneer je het hebt over outfit accessoires, heb je het over artikelen die het paddelen aangenamer maken. Voorbeelden hiervan zijn van zweetbandjes, een bal clip (voor de vrouw(en) die een rokje draagt zonder zakken waardoor de bal niet weggestopt kan worden) en een padel racket tas of padel rackethoes. Deze accessoires maken je outfit compleet en zorgen ervoor dat je altijd je spullen bij je hebt.

Het meest voor de hand liggende padel accessoire, die je dus zeker moet hebben voordat je aan een padel potje kunt beginnen, is een padel racket. Een voorbeeld daarvan is het Bullpadel Vertex padel racket. Ook de juiste outfit, padel ballen, padel schoenen en padel racket tas zijn niet geheel onbelangrijk. Daarnaast kun je jouw padel racket aanpassen naar jouw voorkeuren door gebruik te maken van gewichten en dempers. Door het vervangen van de padel protection tape en de grip lijkt jou padel racket ook weer zo goed als nieuw!

Zorg ervoor dat je voorbereid de padel baan op stapt en haal snel bovenstaande accessoires in huis! Wacht niet langer en bestel via bol.com jouw accessoires. Zo sta je morgen weer te shinen op de padel baan!

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Zo word je nog beter in padel!

Zo verbeter jij je padel prestaties

De belangrijkste padel regels op een rijtje

Padellen als bedrijfsuitje

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings