Padel Deventer

Padel, waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord of heb je het al gespeeld. Padel is de sport die op dit moment het snelste groeit in de wereld. Met 232 padel clubs die zijn aangesloten bij de KNLTB Padel ook in Nederland een opkomende sport. In Deventer valt de bekendheid van padel nog mee!

Padel wordt gespeeld met een speciaal padel racket en een speciale padel bal. Het is een Padel wordt gespeeld met een speciaal padel racket en een speciale padel bal. Het is een combinatie van tennis en squash. Zo heeft het veld van een padelbaan in Deventer veel weg van een tennisbaan.

Bij padel moet de bal de grond raken, om vervolgens langs de muren te worden teruggespeeld naar de tegenstander. Hierbij komt de vergelijking met squash. Wordt de bal eerst langs de muren gespeeld en dan over de grond naar de tegenstander gespeeld? Dan krijgt de tegenstander de punten. De padelbaan in Deventer is gemaakt op dubbelspel, maar zijn ook in enkelspel te gebruiken. Wil je meer weten over de padelbanen in Deventer, lees vooral even verder.

Padel in Deventer spelen

Op dit moment zijn er maar 3 locaties waar je padel kunt spelen in Deventer. Dit komt doordat in DOp dit moment zijn er maar 3 locaties waar je padel kunt spelen in Deventer. Dit komt doordat in Deventer nog niet heel veel mensen van padel hebben gehoord. Maar je kunt wel samen met je vrienden een baan huren. Waardoor je samen kunt gaan spelen. De padel plekken in Deventer zijn te gebruiken voor een recreatief en competitief doeleinde. Maar het belangrijkste is dat je plezier hebt in padel. Mocht je je niet thuis voelen bij de padelclubs in Deventer kun je altijd kijken naar de padelclubs in Apeldoorn of Zwolle.

padel delft

Tennis & Padel Colmschate

Bij Tennis & Padel Colmschate kun je gebruik maken van 2 padelbanen. Als lid van de vereniging kun je de 2 padel banen onbeperkt huren. Daarnaast kun je als lid ook onbeperkt meedoen aan eventuele toernooien, competitites en de andere activiteiten.

n Ook kun je bij de vereniging padeltrainingen krijgen. Met een trainer die de trainingen voor jong en oud verzorgd! Gezellig padellen in Deventer is bij deze vereniging zeker van toepassing.

Colmschaterstraatweg 7A, Deventer

057-0651581

https://tennispadelcolmschate.nl/

Deventer padel

Deventer padel heeft twee locaties in Deventer, namelijk De Scheg en Borgele. Hierbij heeft De Scheg 3 overdekte banen en Borgele 3 buiten banen. Bij beide banen kunt u de baan huren en eventuele materialen huren. Als lid van de Deventer Padel Community krijg je 50% korting op het huren van een baan. Tuurlijk betalen deze leden wel contributie.

Ook bij Deventer padel kun je training volgen, hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 trainingsverbanden. Namelijk de intro (1 uur les), de try-out (5 lessen van 1 uur) en de cyclus (12 lessen van 1 uur). Hierdoor heb je ruime keuze in wat je wilt doen.

Door de twee locaties heb je altijd een plek om te padellen in Deventer. Met in totaal tien padelbanen is er genoeg plek voor iedereen.

Sportcentrum De Scheg

Piet van Donkplein 1, Deventer

Borgele (Sportcentrum Keizerslanden)

Borgelerdijk 1, Deventer

057-0234105

https://www.deventerpadel.nl/

Tennis of Padel in Deventer

Het is een groot verschil, als we gaan kijken naar tennis en padel. Daardoor worden de sporten ook als twee individuen gezien. Bij padel is alles kleiner dan bij tennis, het veld is kleiner, het racket is kleiner. Zelfs de ballen zijn kleiner. Waar je bij tennis maar keuze hebt uit 1 soort racket,  heb je bij padel de keuze uit 3 soorten rackets. Deze rackets hebben ieder een andere vorm en zijn gebaseerd op speelniveau.

Het is het eenvoudigste om te beginnen met een rond racket op de padelbaan in Deventer, terwijl een gevorderde padel speler in Deventer al makkelijker met een diamantvormig racket kan spelen. Het verschil hierbij is de vorm, maar ook het raakvlak waarmee de speler de bal kan raken. Ook de manier van spelen is anders, zo is de opslag bij padel altijd onderhands. Terwijl bij tennis altijd met een bovenhandse opslag is.

Padel baan in Deventer

Ondanks dat er nog niet veel padel banen zijn in Deventer, is het wel mogelijk om er een te huren. Omdat bij de padel baan in Deventer het mogelijk is om als lid, maar ook als niet lid te padellen, is het leuk om dit met een groepje te doen. Zeker in een dubbelspel is het aan te raden om een padel baan in Deventer te huren, dan kun je gewoon op amateuristisch niveau een potje padel spelen. Een leuke manier om het spel te leren spelen en misschien wil je toch dat stapje hoger gaan dan alleen met vrienden. Om competitie te kunnen spelen heb je een lidmaatschap van de KNLTB nodig.

Een voordeel van de competitie is dat je vaak ook in andere steden komt te spelen en zo ook andere padel liefhebbers kunt leren kennen. Veel plezier met het spelen van padel in Deventer!

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings