Padel spelen: de beste plekken in Nederland!

Redactie
31 juli 2021
1011

Hoor jij de laatste tijd ook zoveel over Padel? Dit komt omdat het een van de snelst groeiende sporten is ter wereld, ook in Nederland. Als je je nu afvraagt waar al die ophef over gaat en het een keer zelf wilt proberen, dan moet je natuurlijk wel weten waar je terecht kan. Over heel Nederland bevinden zich meer dan 1600 padelbanen, dus de zoektocht hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wil jij graag padel spelen, maar weet je niet goed waar? In deze blog lichten wij een aantal padel organisaties en locaties toe!

Opkomst padelbanen

De populariteit rondom het padellen blijft stijgen. Dit wordt ook ondersteund door de cijfers. Zo waren er in oktober 2021 al 755 padelbanen, echter een jaar later waren dat er al 1450 banen. Dit is natuurlijk een enorme groei, ook met in het achterhoofd dat in 2016 er nog niet eens 100 padelbanen verspreid over heel Nederland lagen. De KNTLB verwacht dat er eind 2023 meer dan 2000 banen zijn. Ook het aantal leden van een tennisclub, zijn door de komst van padelbanen, gestegen. in 2020 groeide het aantal leden met ongeveer 3%. Dit was voor het eerst in tien jaar dat het ledenaantal van een vereniging groeide. Hier bleef het natuurlijk niet bij, de stijging zette zich voort.

Padelbanen worden niet alleen bij bestaande tennisverenigingen aangelegd. Maar ook ontstaan er overkoepelende organisaties die nieuwe padellocaties door heel Nederland openen. Hun doel is om voor heel Nederland het padellen toegankelijk te maken. Hierbij zoeken ze bijzondere locaties uit, losstaand van bestaande verengingen. Denk hierbij aan organisaties als The Padellers, Peakz Padel, Plaza Padel. Hieronder worden ze kort toegelicht.

The Padellers

The Padellers, een flinke investering. Maar ook wanneer je een baan via The Padellers wilt reserveren moet je er op tijd bij zijn! The Padellers heeft op dit moment 10 locaties, verspreid over heel Nederland. Maar hier zal Bas Smit (icoon van The Padellers) zeker niet bij laten. Bas Smit blijft hard aan de weg timmeren en heeft als ambitie om binnen 2 jaar in totaal 25 locaties te hebben geopend. Hoe meer clubs, des te beter!

Lees ook:  Gezond afvallen? Probeer padel
padel spelen

Peakz Padel Club

Met 49 banen in Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Groningen en Oisterwijk, is Peakz Padel de grootste padelclub van Nederland. In Utrecht staat zelfs de grootste spot voor padel van heel het land met wel 8 indoorbanen. Je vindt hier niet alleen ruimte voor padel, maar ook voor andere faciliteiten, zoals een ruime bar, waar je kan genieten van een drankje buiten het spelen. De club in Utrecht is doordeweeks geopend van 07:30 tot 23:00, en van 08:00 tot 23:00 in het weekend.

Daarnaast heeft de club een nieuwe locatie geopend in Groningen, dat daar nu staat als de grootste padelclub van Noord-Nederland met 6 indoorbanen. Ook hier is naast ruimte voor padel, veel ruimte voor gezelligheid met een riant terras, waar je overzicht hebt over alle banen. De openingstijden zijn hetzelfde als de club in Utrecht. In het Brabantse Oisterwijk kan je binnenkort ook terecht, want de club van 6 indoor- en 4 outdoor padelbanen opent bijna de deuren.

In Zwolle staat de Peakz Padel IJsselhallen club, waar je, naast 6 indoor- en 4 indoor banen, terecht kan voor Footsquash. Deze sport werkt hetzelfde als normaal squash, met de uitzondering dat je geen gebruik mag maken van je armen en handen. Een mix van voetbal en squash dus.

Peakz Padel

Ten slotte heeft Peakz Padel zelfs nog vier clubs in Amsterdam. Zo heb je de club in Sloterdijk, waar je, onder spoor 10/11 van Station Sloterdijk, kan spelen op 4 overdekte banen en 1 outdoor baan. Doordat de banen liggen op verschillende hoogtes, kan je genieten van meerdere uitkijkpunten op deze populaire locatie. Er wordt ook een wekelijks toernooi gehouden, waar iedereen aan mee kan doen. Verder is er een locatie op de Zuidas met 3 panoramische outdoor banen, waar zelfs nog is gespeeld tijdens de World Padel Tour van 2017. Daarnaast heb je de club bij het Olympisch Stadion op het Olympiaplein. Dit is waar Peakz Padel begon als een pop-up project, maar nu is uitgegroeid tot een locatie met 3 outdoor banen, waar je voor een drankje terecht kan in het clubhuis. Ten slotte is er nog Peakz Padel Kauwgomballenkwartier, dat met 6 indoor- en 3 outdoor banen, de grootste padellocatie is van Amsterdam.

Lees ook:  Beste padel racket: welk racket past bij mij?

Al de banen zijn gemakkelijk te reserveren via de Playtomic app, waar je tevens geen lidmaatschap voor hoeft te hebben.

Plaza Padel

In 2021 lanceren voormalig padel international Marcel Bogaart, van Lottum en voormalig voetballers Marco van Basten, Frank Rijkaard en Ronald de Boer dit nieuwe concept, Plaza Padel. Ook voor het uitbreiden van Plaza Padel binnen Nederland stonden verschillende investeerders in de rij. Het aanleggen van een padelbaan is prijzig, een buitenbaan kost gemiddeld 65.000 euro en een binnenbaan ongeveer 40.000 euro. Het gaat dus over grote bedragen geld als je het niet maar bij 1 baan houdt. Binnen een aantal weken na de presentatie van Plaza Padel kreeg de organisatie al een flink bedrag, het exacte bedrag is niet bekend. Met deze som kreeg ook Plaza Padel de kans om nieuwe locaties binnen heel Nederland te openen. De opkomst van Plaza Padel is begonnen in HAL22 in Utrecht, maar inmiddels heeft Plaza Padel ook al meerdere nieuwe locaties geopend.

Andere unieke padellocaties

Play Padel Club

Niet zo bekend als Peakz Padel, The Padellers en Plaza Padel, maar wel een van de grootste Padel partij in Nederland. Alleen al in Amsterdam hebben zij 4 clubs waar je padel kan spelen!

Play Padel Club is ook opzoek gegaan naar unieke locaties om padelbanen aan te leggen en nieuwe locaties te openen. Play Padel club op de Zuidas bijvoorbeeld, de club heeft hier 3 padelbanen liggen midden tussen de hoge kantoorgebouwen in. De banen zijn gemakkelijk te reserveren via de Playtomic app. Je hebt hier geen abonnement voor nodig en is dus voor iedereen beschikbaar.

Lees ook:  Dit heb je nodig om te beginnen met padel!
padel spelen app

Padel Club 7

Als je je bevindt in de buurt van Rotterdam, dan is er de padelclub aan de Zevenhuizerplas van Padel Club 7. Hier heb je de mogelijkheid om op deze unieke locatie een losse baan te huren, maar je kan ook kiezen voor een lidmaatschap. Hiermee kan je onbeperkt reserveren en heb je andere voordelen, zoals korting op drankjes en op banen tijdens piekuren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om mee te doen aan diverse trainingen en clinics, die worden verzorgd door PadelXperience.

Padel Apeldoorn

De padelbanen zijn gevestigd in het unieke pand van de oude Zwitsal fabriekshal. Deze locatie is voorzien van 3 padelbanen, waarvan 2 dubbelspel banen en 1 baan geschikt is voor het spelen van het enkelspel. De look van het pand is geheel behouden, je hebt tijdens het padel spelen dus echt het gevoel dat je je in een oude fabriek bevindt. De locatie beschikt ook over een eigen horecavoorziening, dus na het padellen kun je nog even, onder het genot van een drankje, lekker uitrusten.

Zuit NL

In Etten-Leur vind je misschien wel de meest bijzondere padelbaan van Nederland. In sportcentrum Zuit-NL kan je namelijk padellen onder een uniek transparant dak, waardoor je altijd kan spelen ongeacht de weersomstandigheden. Als je ook liefhebber bent van andere sporten, zoals tennis, squash, bowlen of fitness, dan ben je bij dit sportcentrum ook aan het goede adres.

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings