Sneller herstellen na een padel training

Redactie
25 februari 2022
570

Je lichaam trainen zorgt ervoor dat jij je lekker in je vel voelt. Tijdens zo een training span je je lichaam in, zodat jij je fitter voelt en spieren ontwikkelt. Voeding is na zo een trainingssessie, zoals een padel training, essentieel. Voeding en dan met name eiwitten zorgen ervoor dat jouw spieren herstellen en daarnaast ook opbouwen. Hiervoor is speciale sport voeding ontwikkeld, waarmee jij de juiste voedingsstoffen inneemt na een trainingssessie. Je spieren groeien namelijk tijdens de herstelperiode en niet tijdens het sporten zelf. Rust is dus ontzettend belangrijk, ook wanneer je padel hebt gespeeld. In dit artikel vertellen je de belangrijkste punten die ervoor zorgen dat jij sneller herstelt na een padel training.

Waar moet je op letten?

Voordat wij jou uitleggen hoe je sneller herstelt is het van belang om te weten, waar je op moet letten. Je lichaam vertelt namelijk meer dan je denkt en dus ook over de rust die het nodig heeft na padel training. Het is belangrijk om je lichaam tijdens de herstelperiode te laten ontspannen. Ga dus niet meteen aan de sport voeding, maar rust goed uit. Wanneer je gespannen bent, maakt je lichaam namelijk cortisol aan. Dit is een stresshormoon, dat bij een teveel ervan ervoor zorgt dat de afbraak van spierweefsel stimuleert. Ook bevordert dit stresshormoon de vetopslag. Naast deze belangrijke factoren zorgt cortisol ook voor een slechtere opname van eiwitten en koolhydraten. Een goede nachtrust is dus essentieel voor je spierherstel.

Want daarnaast zorgt ook slaaptekort ervoor dat je lichaam ontregelt. Zo wordt er tijdens je slaap een groeihormoon aangemaakt en bij te weinig slaap zal het hormoon insuline ontregeld raken. Dit hormoon zorgt voor het vervoer van voedingsstoffen naar spiercellen, dus slaap ik zeker belangrijk. Hoewel sommige sporters genoegen nemen met sport voeding, is het verstandig om elke nacht ongeveer acht uur te slapen.

Lees ook:  Padel spelen: de beste plekken in Nederland!
sport voeding

Hydratatie

Vocht, dat is wat je nodig hebt. Over het algemeen drinkt de bevolking te weinig, terwijl ook dit van vitaal belang is. Ook na het sporten is het belangrijk om genoeg te drinken, omdat je tijdens het sporten veel vocht verliest, zoals padel training. Zorg er dus vooral ook voor dat je goed gehydrateerd bent voor het sporten. Deze dien je uiteraard na het sporten ook weer aan te vullen.

Ben je van plan om te gaan sporten? Drink dan twee uur voordat je gaat trainen een halve liter water. Neem dus niet alleen pre-workout sport voeding, maar drink dus ook voldoende water. Vlak voor het sporten, zo’n 5 minuten van tevoren is het aan te raden om 150 tot 300 milliliter te drinken. Drink vooral iets wat je lekker vindt, en wissel hierin ook af, zodat er geen smaakmoeheid optreedt. Dit zorgt namelijk ook voor daling in je sportprestaties.

Douche

Na een intensieve training spring je het liefst gelijk onder de douche. Toch is het verstandig om te wachten totdat je niet meer zweet en je lichaamstemperatuur op peil is. Een warme douche zorgt ervoor dat je huidporiën openstaan. Het is aan te raden om na het warme douchen nog even koud te douchen, zodat de poriën zich sluiten. Na deze douche kun je nog sport voeding nemen om je spieren te laten herstellen. Wil je liever in bad? Wist je dat na een zware en lange inspanning een bad van 40 graden beter is dan een douche? Dit ontspant namelijk je spieren, kalmeert de zenuwen en activeert de bloedsomloop na padel training.

Lees ook:  Beste padel racket: welk racket past bij mij?

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings