Wat zijn de meest trendy sporten op dit moment?

Redactie
26 juli 2023
353

Er zijn een paar sporten die altijd populair blijven, denk aan voetbal, turnen, hockey of volleybal. Maar er zijn ook sporten die nieuw worden bedacht, of een sport die een twist krijgt. De laatste tijd zijn er een aantal nieuwe trends bijgekomen op het gebied van sporten. Hieronder bespreken wel enkele van de meest trendy sporten op dit moment.

Padel

Een sport die steeds populairder is geworden is padel. Bij deze sport kun je denken aan tennis, alleen is deze sport wel een stuk makkelijker dan tennis. In principe kan iedereen meteen beginnen met padel spelen, of je nou ervaring hebt of niet. Meestal wordt het op een veld gespeeld dat is omringt door glazen of metalen wanden. Je mag bij padellen gebruik maken van de wanden. Het doel is om de bal over het net te slaan en het veld van de tegenstanders te raken. Je speelt dit spel vaak 2 tegen 2. Ben je geïntereseerd in padel? Zoek dan eens op “Padel in Antwerpen”.

Rocycle

Deze sport begon allemaal in Amerika, bij rocycle zit je in een studio op een fiets en fiets je op muziek. Je hebt een trainer die je begeleid. Dit wordt meestal gedaan in groepssessies, je zit dus met meerdere mensen tegelijk te fietsen op de muziek. 

Biophilia

We zien steeds meer de waarde van in de natuur zijn, maar ook van bewegen. Hiervan is een combinatie gemaakt, namelijk bewegen in de natuur, dit wordt ook wel biophilia genoemd. Je kunt hierbij denken aan zwemmen in de zee of een lekkere lange wandeling maken in het bos. 

Lees ook:  Geluidshinder door padel

Combi workouts

Wat op het gebied van workouts steeds populairder wordt zijn de combi workouts. Hierbij wissel je af tussen verschillende disciplines, denk bijvoorbeeld aan cardio en krachttraining. Je gaat dan eerst een tijd werken aan je spieren door middel van krachttraining en vervolgens ga je cardio oefeningen doen. Hierdoor train je zowel je spieren als dat je werkt aan je conditie verbeteren. 
Naast de sporten die er altijd zijn, heb je ook sporten die van de huidige trend zijn. Zo heb je bijvoorbeeld padel waarbij je met een soort tennisracket de bal op het veld van de tegenstander moet zien te slaan.

Ook heb je rocycle waarbij je fietst op muziek samen met een trainer. Bij biophilia doe je aan bewegen in de natuur. Als laatste heb je combi workouts waarbij je bijvoorbeeld krachttraining met cardio afwisseld.

Dit zijn over het algemeen de meest trendy sporten voor volwassenen. We hebben ook een artikel waarin we de populairste sporten voor de jeugd omschrijven!

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings