Populaire sporten onder jongeren

Nick
6 maart 2023
571

Veel jongeren houden zich naast school en eventuele bijbaantjes ook nog bezig met sport. Sporten is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de mentale gezondheid. Daarnaast is sporten ook een sociale bezigheid, waarbij je veel nieuwe mensen ontmoet en vriendschappen voor het leven kunt opbouwen. Hier vind je de meest populaire sporten onder jongeren.

Populaire sporten onder jongeren

Padel

Een sport die in de laatste paar jaar heel erg opgekomen is, is padel. Padel is een racketsport, een mix tussen tennis en squash, waarbij er met speciale rackets en ballen op een kleine tennisbaan wordt gespeeld. Deze intensieve en uitdagende sport behoeft een hoge mate van snelheid en uithoudingsvermogen. Omdat padel zowel binnen als buiten kan worden gespeeld is het een populaire sport voor alle weersomstandigheden.

Fitness

Fitness, en dan met name krachttraining, is een sport die al langer populair is onder de jongeren. In de huidige maatschappij bestaat er voor veel jongeren een ideaalbeeld van een strak en/of gespierd lichaam. Dit proberen zij ook te bereiken doormiddel van het sporten in een sportschool. Naast krachttraining bieden de meeste sportscholen ook vormen van cardiotraining aan, zowel op apparaten als via groepslessen. In de meeste steden zijn er genoeg sportscholen te vinden. Of je nu aan de slag wilt met fitness in Heemstede of in andere steden in de buurt, er zijn genoeg sportscholen in de omgeving.

fitness heemstede

Boulderen

Een andere sport die opnieuw veel bekendheid begint te krijgen onder jongeren is het klimmen, en dan met name het boulderen. Boulderen is een klimsport waarbij er tot een maximale hoogte van 4,5 meter geklommen wordt. Vanwege deze maximale hoogte en de onderliggende valmatten hoeven klimmers niet gezekerd te worden en kunnen ze dus zelfstandig, zonder touwen, klimmen. Boulderaars moeten zowel fysiek als mentaal hun uiterste best doen om de top van het parcours te bereiken.

Lees ook:  Padel Den Bosch

Voetbal

De meest populaire en geliefde sport onder jongeren is toch al jarenlang het voetbal. Deze teamsport zorgt ervoor dat jongeren leren om samen te werken om zo hun doel te bereiken. Snelheid en uithoudingsvermogen zijn vereist, maar voetbal kan door iedereen en op elk niveau gespeeld worden. Hoewel het doel meestal is om zo veel mogelijk doelpunten te scoren in de goal van de tegenstander is het ook een geweldige manier voor jongeren om vriendschappen te ontwikkelen.

Dansen

Voor jongeren die opzoek zijn naar een sport met veel creatieve vrijheid en ruimte voor expressie is dansen een populaire sport. Of je nu kiest voor hiphop, jazz, ballet of een van de vele andere danssoorten, het is een geweldige manier om fit te blijven. Dansers ontwikkelen niet alleen een goed gevoel voor ritme, maar het dansen heeft ook een positief effect op hun uithoudingsvermogen en lenigheid.

Over de auteur

Nick

Alles over padel is ontstaan nadat ik in 2021 in Spanje op vakantie was, Malaga om precies te zijn. Ik had al goede dingen gehoord over een bekende padel-hotspot niet ver van de stad: Real Club Padel Marbella. Na wat gegoogeld te hebben waren mijn maat en ik het als snel eens, hier moesten we zeker naar toe! Zo gezegd zo gedaan dus. Nog diezelfde avond regelde ik via de app BlaBlaCar een retourtje van Malaga naar Marbella. Vroeg in de ochtend reden we mee met een dokter die ons afzetten in de 'Old Town'. Helaas voor ons was de club nog wel ietjes verder. Na wat telefoontjes in steenkolen Spaans tóch nog een taxi ritje kunnen regelen die ons netjes voor de deur heeft afgezet. Eenmaal aangekomen verbaasden we ons direct over hoe populair deze club was. Een parkeerplaats vol met auto's met verschillende Europese kentekens, die allemaal hier waren om een potje te padellen. Toen we vroegen of er een baan vrij was hadden we één optie: de baan delen met 2 locals die, laat me het zo zeggen, vrij goed waren. Oftewel, die maat van me en ik werden van het kastje naar de muur gestuurd. Om ons zelf een beetje te verdedigen was dit wel ons eerste potje padel ooit 😉 Na een aantal potjes hebben we gezellig wat gegeten op het terras dat bij de club hoorde. Het mooie aan padel is dat het een laagdrempelige sport is die iedereen kan beoefenen om beter te worden. Je hebt geen jaren ervaring nodig om een leuke pot te spelen. Eenmaal terug in Nederland zijn we meteen weer op zoek gegaan naar een mogelijkheid om te padellen, en sinds dien hebben we nooit meer terug gekeken. Ondertussen hebben we een paar van onze vrienden ook aangestoken met de padelkoorts en gaan we nu iedere zaterdagmiddag spelen. Nu je de intentie kent heet ik je van harte welkom op de website! Sportieve groetjes, Nick
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings