Welke kleding draag je bij het spelen van padel?

Nick
20 februari 2023
934

Padel is een racketsport die steeds populairder wordt over de hele wereld. De sport lijkt op een combinatie van tennis en squash en wordt gespeeld op een kleine baan met een speciale bal. Zoals bij iedere andere sport is het ook bij het spelen van padel belangrijk om de juiste kleding te dragen. In dit artikel vertellen wij je dan ook meer over de juiste kleding voor het uitoefenen van padel.

Bewegingsvrijheid

Als je gaan padellen is het belangrijk om kleding te dragen die je genoeg bewegingsvrijheid biedt. Daarnaast moet de kleding ook comfortabel zitten. Dit is een vereiste omdat je vrij moet kunnen bewegen op de baan. Wanneer je kleding te strak zit, bijvoorbeeld bij de mouwen, dan kan dit ervoor zorgen dat je beperkt wordt in hoever jij kunt reiken met jouw racket om bij de bal te komen. Omdat padel in de winter vaak binnen wordt gespeeld kun je dus best kiezen voor lichte, dunne kleding. Je hoeft immers niet beschermd te zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Schoenen

Naast je kleding zijn ook goede schoenen erg belangrijk bij het spelen van padel. Net als bij andere vormen van tennis worden ook hier veel snelle en korte bewegingen gemaakt. Het is daarom erg belangrijk om schoenen te dragen die veel en goede grip bieden. Daarnaast kunnen veel blessures voorkomen worden door schoenen te dragen die voldoende ondersteuning bieden aan je voeten en enkels.

Materiaal

Maar welke materialen zijn dan het meest geschikt voor jouw sporttenues? Wanneer je kijkt naar kleding die speciaal ontworpen is voor padel, dan bestaat deze vaak uit ademende en sneldrogende materialen. Deze kleding helpt je om comfortabel te blijven tijdens het sporten door zweet sneller af te voeren en op te laten drogen.

Lees ook:  Waarom je tijdens het padellen genoeg moet drinken

Kleur

Qua kleur zijn er niet veel specifieke voorschriften wanneer het gaat om het dragen van kleding. Een uitzondering hierop is natuurlijk wanneer je speelt voor een club, of als onderdeel van een bepaald team. Wel kan het fijn zijn om kleding met felle accenten te dragen, zodat je beter zichtbaar bent op de baan.

Kortom, voor het spelen van padel is het belangrijk dat je lichte, ademende sportkleding draagt die je genoeg bewegingsvrijheid geeft voor het spelen van het spel. In combinatie met een goed paar schoenen zorg jij ervoor dat je onverslaanbaar bent op het veld!

Over de auteur

Nick

Alles over padel is ontstaan nadat ik in 2021 in Spanje op vakantie was, Malaga om precies te zijn. Ik had al goede dingen gehoord over een bekende padel-hotspot niet ver van de stad: Real Club Padel Marbella. Na wat gegoogeld te hebben waren mijn maat en ik het als snel eens, hier moesten we zeker naar toe! Zo gezegd zo gedaan dus. Nog diezelfde avond regelde ik via de app BlaBlaCar een retourtje van Malaga naar Marbella. Vroeg in de ochtend reden we mee met een dokter die ons afzetten in de 'Old Town'. Helaas voor ons was de club nog wel ietjes verder. Na wat telefoontjes in steenkolen Spaans tóch nog een taxi ritje kunnen regelen die ons netjes voor de deur heeft afgezet. Eenmaal aangekomen verbaasden we ons direct over hoe populair deze club was. Een parkeerplaats vol met auto's met verschillende Europese kentekens, die allemaal hier waren om een potje te padellen. Toen we vroegen of er een baan vrij was hadden we één optie: de baan delen met 2 locals die, laat me het zo zeggen, vrij goed waren. Oftewel, die maat van me en ik werden van het kastje naar de muur gestuurd. Om ons zelf een beetje te verdedigen was dit wel ons eerste potje padel ooit 😉 Na een aantal potjes hebben we gezellig wat gegeten op het terras dat bij de club hoorde. Het mooie aan padel is dat het een laagdrempelige sport is die iedereen kan beoefenen om beter te worden. Je hebt geen jaren ervaring nodig om een leuke pot te spelen. Eenmaal terug in Nederland zijn we meteen weer op zoek gegaan naar een mogelijkheid om te padellen, en sinds dien hebben we nooit meer terug gekeken. Ondertussen hebben we een paar van onze vrienden ook aangestoken met de padelkoorts en gaan we nu iedere zaterdagmiddag spelen. Nu je de intentie kent heet ik je van harte welkom op de website! Sportieve groetjes, Nick
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings