Welke kleding draag je bij het spelen van padel?

20 februari 2023
87
sporttenues

Padel is een racketsport die steeds populairder wordt over de hele wereld. De sport lijkt op een combinatie van tennis en squash en wordt gespeeld op een kleine baan met een speciale bal. Zoals bij iedere andere sport is het ook bij het spelen van padel belangrijk om de juiste kleding te dragen. In dit artikel vertellen wij je dan ook meer over de juiste kleding voor het uitoefenen van padel.

Bewegingsvrijheid

Als je gaan padellen is het belangrijk om kleding te dragen die je genoeg bewegingsvrijheid biedt. Daarnaast moet de kleding ook comfortabel zitten. Dit is een vereiste omdat je vrij moet kunnen bewegen op de baan. Wanneer je kleding te strak zit, bijvoorbeeld bij de mouwen, dan kan dit ervoor zorgen dat je beperkt wordt in hoever jij kunt reiken met jouw racket om bij de bal te komen. Omdat padel in de winter vaak binnen wordt gespeeld kun je dus best kiezen voor lichte, dunne kleding. Je hoeft immers niet beschermd te zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Schoenen

Naast je kleding zijn ook goede schoenen erg belangrijk bij het spelen van padel. Net als bij andere vormen van tennis worden ook hier veel snelle en korte bewegingen gemaakt. Het is daarom erg belangrijk om schoenen te dragen die veel en goede grip bieden. Daarnaast kunnen veel blessures voorkomen worden door schoenen te dragen die voldoende ondersteuning bieden aan je voeten en enkels.

Materiaal

Maar welke materialen zijn dan het meest geschikt voor jouw sporttenues? Wanneer je kijkt naar kleding die speciaal ontworpen is voor padel, dan bestaat deze vaak uit ademende en sneldrogende materialen. Deze kleding helpt je om comfortabel te blijven tijdens het sporten door zweet sneller af te voeren en op te laten drogen.

Lees ook:  Populaire sporten onder jongeren

Kleur

Qua kleur zijn er niet veel specifieke voorschriften wanneer het gaat om het dragen van kleding. Een uitzondering hierop is natuurlijk wanneer je speelt voor een club, of als onderdeel van een bepaald team. Wel kan het fijn zijn om kleding met felle accenten te dragen, zodat je beter zichtbaar bent op de baan.

Kortom, voor het spelen van padel is het belangrijk dat je lichte, ademende sportkleding draagt die je genoeg bewegingsvrijheid geeft voor het spelen van het spel. In combinatie met een goed paar schoenen zorg jij ervoor dat je onverslaanbaar bent op het veld!

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

7 tips om fit te blijven

Populaire sporten onder jongeren

Geluidshinder door padel

Peakz Padel

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings