Padel kleding heren

Redactie
8 augustus 2022
460

Iedereen die padel speelt wil natuurlijk zelfverzekerd de baan op stappen. Hierbij speelt het dragen van de juiste kleding een belangrijke rol. In de juiste kleding zul je makkelijk kunnen bewegen en jezelf het meest comfortabel voelen. Maar welke kleding draag je nu precies op de padelbaan? Bestaan er bij padel kledingvoorschriften? En welke merken worden onder de mannen bij padel het meest gedragen? Hier zullen we jullie meer over vertellen!

Een padel outfit

Bij padel draait het erom dat iedereen makkelijk kan instappen en mee kan spelen. Van jong tot oud en van ervaring tot geen ervaring, het maakt allemaal niet uit! Je bent niet verplicht om wekelijks te gaan paddelen en je hoeft dan ook zeker geen training te volgen. Voor iemand die niet veel op de padelbaan staat, is het kopen van de juiste padel kleding natuurlijk een grote investering. Het is eigenlijk ook niet nodig om padel kleding te kopen, aan een sport outfit heb je al genoeg. Denk hierbij aan een sportbroek, een T-shirt en sportschoenen. Het is wel aan te raden om te kiezen voor een sportbroek waarin je ook ballen kwijt kunt, voor een T-shirt waarin je niet veel zult zweten (want ja: warm ga je het zeker krijgen!) en voor schoenen die genoeg grip hebben om niet onderuit te gaan.

Een padel shirt moet je voldoende ruimte geven om te bewegen. Daarnaast is een padel shirt meestal gemaakt van dri-fit materiaal. Door dit materiaal wordt het zweet snel afgevoerd, je shirt zal dan minder snel nat worden tijdens een intensieve workout op de padelbaan.  

Lees ook:  Padel kleding

De padel short

Padel shorts geven je als speler voldoende ruimte om te bewegen. De meeste shorts zijn voorzien van extra diepe zakken, dankzij deze diepe zakken kun je tijdens een potje padel ballen in je short bewaren. Dit is erg handig aangezien je twee service beurten hebt. Zo hoef je niet steeds een bal te rapen nadat je een punt hebt gespeeld.

padel ranglijst

Kleding voor de koude wintermaanden

In de wintermaanden is het natuurlijk te koud om in een short en T-shirt op de padelbaan te staan. Daarom kun je ook gewoon met een joggingsbroek gaan paddelen. Denk je dat je tijdens het paddelen het toch te warm gaat krijgen met een joggingsbroek? Dan kun je ervoor kiezen om onder je joggingsbroek een korte broek aan te doen. Wanneer je het dan warm krijgt, kun je altijd nog je joggingsbroek uittrekken en in je korte broek verder spelen. Ook is het handig om over je T-shirt een trui met lange mouwen aan te trekken. Deze kun je direct na het spelen weer aantrekken, zo zullen je spieren niet te snel afkoelen en ben je minder gevoelig voor blessures!

Maak je outfit compleet!

Een goede padel outfit maak je compleet door de juiste schoenen aan te trekken. Vaak zien we dat veel spelers wel geld besteden aan een padel racket, maar de rest van de outfit doen verwaarlozen. Zo kiezen mensen voor oude tennisschoenen of schoenen die ze in de fitnesszaal gebruiken. Dit simpelweg om geld te besparen. We adviseren je om je eens te verdiepen in de juiste padel schoen. Door te paddelen met de juiste schoenen zul je eventuele blessures kunnen voorkomen.

Lees ook:  Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

Een padel schoen is niet hetzelfde als een tennisschoen of een andere sportschoen. Een padel schoen heeft belangrijke eigenschappen die van toepassing zijn op het padel spel. Zo moet je bij padel vaak snelle en korte bewegingen maken. Het is hierdoor belangrijk dat padel schoenen voor een goede ondersteuning en stabiliteit zorgen. Daarnaast is ook de demping een belangrijke factor waar je goed op moet letten bij padel schoenen. Net zoals dat je ervoor wilt zorgen dat je de beste grip op de baan hebt. Je wilt tenslotte ieder bal kunnen terugslaan.

Om erachter te komen welke padel schoen voor jou de juiste is, kun je de blog onze top 5 herenschoenen lezen.  

Met alleen een padel racket kom je er dus niet. Er zijn verschillende merken die naast een eigen sport- en/of tennislijn, ook een lijn voor padel spelers hebben ontworpen. Ook jij wilt natuurlijk goed voorbereid de baan op stappen en je comfortabel voelen in de kleding die je draagt.

Het is belangrijk dat je je outfit afmaakt met de juiste schoenen. Goede padel schoenen zijn erg belangrijk. Padel is een dynamisch spel, je moet voortdurend van positie veranderen. Hierdoor wordt  je lichaam belast, met name je knieën en enkelgewrichten. Door het dragen van de juiste padel schoenen voorkom je blessures en kun je nog langer genieten van het ontzettend leuke spel!

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings