Bullpadel

8 augustus 2022
37
Bullpadel

Bullpadel, dit moet zeker iets met padel te maken hebben? Dat klopt, Bullpadel is één van de grootste padel merken in Spanje en Portugal. Dit padel merk is in 1995 opgericht en is nog steeds actief in de padelmarkt.

Bullpadel is een Spaans merk dat zich als een van de eerste op de sport padel heeft gefocust. Veel professionele spelers spelen dan ook met Bullpadel. Misschien ken je de meervoudige toernooiwinnaars Paquito Navarro en Maxi Sanchez wel? Zij spelen beiden met Bullpadel!

Bullpadel is in 2022 met een lijn van rackets, speciaal voor de padel speler, op de markt gekomen. Bullpadel kijkt goed naar padel spelers en wat zij zoeken in een padel racket. De padel racketcollectie is erg gevarieerd en biedt voor elke speler een geschikt racket. Zo hebben ze padel rackets met een ronde vorm voor de padel spelers die controle zoeken, met een druppelvorm voor een gebalanceerd spel en een diamant vorm voor de gevorderde padel spelers.

Veel bekende padel spelers hebben hun opmars in de padel wereld gemaakt met één van de rackets van Bullpadel. Voorbeelden van spelers waar het merk al een lange samenwerking mee heeft zijn de Argentijnse spelers Maxi Sanchez, Gabi Reca, Cata Tenorio en de Spaanse spelers Iciar Montes, Antonio Luque en Paula Hermida. Daarnaast is Bullpadel ook een officiële sponsor van de belangrijkste padel organisatie, namelijk de Word Padel Tour.

Bekendheid

Bullpadel werd in 1995 opgericht door een aantal Spaanse en Argentijnse professionele padel spelers in Spanje. Pas later, toen het bedrijf werd opgekocht, werd er pas echt een merk opgezet. Destijds was Bullpadel een van de beste padel merken. Dit omdat het bedrijf volledig gefocust was op padel. Bovendien werden een aantal belangrijke professionele spelers aan het merk verbonden door middel van een sponsoring. In 2015 werd Maxi Sanches ook door Bullpadel gesponsord, tijdens deze samenwerking werd het populaire padel racket The Vertex geproduceerd en voor het eerst gekocht. The vertex is tot op heden nog altijd een gewild racket onder de padel spelers.

Lees ook:  Wat is Padel tennis

Waar het merk voorheen vooral bekend was in Spanje, is Bullpadel de laatste jaren ook steeds populairder geworden in andere landen over de hele wereld.

Accessoires

De innovatie van Bullpadel komt niet alleen terug in het ontwerp van padel rackets, het merk maakt ook steeds meer accessoires. Zo hebben ze bijvoorbeeld in 2019 de Hesacore Grip ontwikkeld, dit is een alternatief voor de reguliere padelgrip. Veel spelers kiezen ervoor om met deze grip te spelen, het geeft namelijk een extra grip en meer controle over het spel. De Hesacore Grip is dan ook de marktleider op het gebied van padel grips. Naast de bekende Hesacore Grip biedt Bullpadel ook nog Bullpadel padel schoenen, kleding en overige accessoires aan zoals een Bullpadel tas.

Prijs-Kwaliteit

De kwaliteit van de Bullpadel rackets is erg hoog, dit zie je vaak ook terug in de prijs. Desondanks is een Bullpadel racket zeker geen miskoop. Het Bullpadel racket is voor iedere speler aan te raden, de kwaliteit is dan ook erg goed. Het bewijs hiervan vind je terug als je kijkt naar hoeveel bekende padel spelers met een padel racket van Bullpadel spelen in het World Padel Tour (WPT).

Bullpadel : The vertex

De vertex collectie bestaat uit:

  • Bullpadel vertex 03 22: dit is een padel racket met een diamanten vorm. Deze vorm zorgt voor maximale power en topspin. Het racket weegt 365- 375 gram en is 38 mm dik. De balans bevindt zich bovenaan in het racket. Het racket is ontworpen voor de professionele of gevorderde speler. Het bevat het nieuw Air React Channel systeem, dit bestaat uit een aerodynamisch frame.
  • Bullpadel vertex 03 CTR 22: dit is een padel racket met een ronde vorm. Deze vorm zorgt voor maximale controle en topspin. Het racket weegt 365- 375 gram en is 38mm dik. De balans bevindt zich laag aan de racketoppervlakte. Het racket is ontworpen voor de professionele of gevorderde padelspeler. Het bevat het nieuw Air React Channel systeem, dit bestaat uit een aerodynamisch frame. Daarnaast bevat het ook een Vibradrive systeem, dit systeem zorgt ervoor dat vibraties worden opgevangen.
  • Bullpadel vertex FIP 21: dit racket is een padel racket met een diamanten vorm. Hierdoor kun je spelen met maximale power zonder verlies van controle.
  • Bullpadel vertex woman 22: dit racket is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Het racket is namelijk lichter dan de standaard variant. Het weegt 345- 360 gram, dit is een verschil van maar liefst 20 gram met het normale racket. Iets wat je zeker zult merken. Verder zijn er geen andere verschillen tussen dit racket en de standaard variant.
  • Bullpadel vertex 03 comfort 22: dit is een padel racket in de vorm van een diamant. Het heeft een gewicht van 360- 370 gram en een dikte van 38mm. De balans van het racket ligt bovenin.
  • Bullpadel vertex junior: de Bullpadel Vertex is een racket voor junioren. Het racket weegt maar liefst 335- 345 gram en is slechts 35 mm dik! Het heeft net als de standaard variant een diamanten vorm. Door het lichte gewicht is het een ideaal racket voor de beginnende of jongere spelers.
Lees ook:  Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Bullpadel heeft genoeg keuze voor iedereen, voor zowel de beginnende speler als de gevorderde of professionele spelers. Daarnaast maakt de gehele collectie van accessoires jouw outfit af! Een investering in de juiste materialen, is tevens ook investering in jouw niveau als padel speler. Dus, waar wacht je nog op?

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Geluidshinder door padel

Peakz Padel

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings