Gezond afvallen? Probeer padel

Redactie
4 augustus 2021
883

Wist je dat padel je kan helpen om af te vallen? Dat is iets wat we in deze blog bespreken.

In dit artikel bespreken we de samenhang tussen padel en gezond afvallen. Het is namelijk een erg intensieve sport!

Waar is padel goed voor wat betreft je gezondheid?

  • Afvallen. Paddle tennis is een fundamenteel aerobe sport die je toelaat om je fysieke conditie te verbeteren en gewicht te verliezen. Geschat wordt dat je in een amateurspel van anderhalf uur ongeveer 600 calorieën kunt verliezen.
  • Gezond voor je hart. Padel is eigenlijk een aerobic oefening, padel stimuleert het cardiovasculaire systeem en helpt hartziekten te voorkomen.
  • Verbetert je coördinatie. Het dwingt je om het hele lichaam te trainen met korte bewegingen van de benen en vrij gecontroleerde bewegingen van de armen om de bal correct te raken. Met regelmatige oefening kan de coördinatie sterk worden verbeterd.
  • Krijg behendigheid en goede reflexen. Bij padel tennis is het van essentieel belang dat je leert te anticiperen op de plays van je rivalen. Door regelmatig te oefenen, ontwikkelen we onze psychomotorische vaardigheden en een wakkere geest met een groot reactievermogen.
  • Minder kans om jezelf te blesseren. Het is waar dat bij deze sport arm- en elleboogklachten vaak voorkomen, waarbij epicondylitis een van de meest voorkomende blessures is. Dit zijn echter kwalen die meestal ontstaan door een verkeerde uitvoering van de slagen of een slechte houding. Padel is een sport waarbij geen contact tussen spelers nodig is, dus blessures komen veel minder vaak voor dan bij andere sporten.
  • Minder stress. Padel tennis helpt je spieren los te maken die stijf zijn geworden door overmatige spanning.
  • Krijg meer zelfvertrouwen. Het is een zeer gemakkelijke sport om te leren, waarmee je op technisch niveau kunt verbeteren met de juiste training. Door je bewust te zijn van je evolutie, zal je meer zelfvertrouwen hebben en zal je niveau van eigenwaarde toenemen.
  • Jezelf verbeteren. Dit hangt nauw samen met het vorige punt. Door je resultaten te kunnen verifiëren, zal je de inspanning van de dagelijkse training waarderen en zal je vechten om te blijven verbeteren en om andere sportieve en persoonlijke doelen te bereiken.
  • Vermindert het risico op depressie. Er zijn veel gevallen waarin fans hebben gemeld dat paddle tennis hen had geholpen om uit een depressie te komen. Het is een zeer sociale sport, die affectieve banden bevordert (speelpartner, gemeenschap van fans in de club …) en daarom een perfecte aanvulling vormt om depressieve symptomen te behandelen.
  • Je goed voelen over jezelf. Dat is het algemene gevoel dat mensen hebben die padeltennis spelen. Het is een leuke sport, met een hoge sociale component, die in staat is om degenen die het beoefenen te motiveren en hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.
Lees ook:  Padel spelen: de beste plekken in Nederland!

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings