De beste plekken om padel te spelen in Nederland

31 juli 2021
14
beste plekken om Padel te spelen

Hoor jij de laatste tijd ook zoveel over Padel? Dit komt omdat het een van de snelst groeiende sporten is ter wereld, ook in Nederland. Als je je nu afvraagt waar al die ophef over gaat en het een keer zelf wilt proberen, dan moet je natuurlijk wel weten waar je terecht kan. Over heel Nederland bevinden zich meer dan 1600 padelbanen, dus de zoektocht hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Peakz Padel Club

Met 49 banen in Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Groningen en Oisterwijk, is Peakz Padel de grootste padelclub van Nederland. In Utrecht staat zelfs de grootste spot voor padel van heel het land met wel 8 indoorbanen. Je vindt hier niet alleen ruimte voor padel, maar ook voor andere faciliteiten, zoals een ruime bar, waar je kan genieten van een drankje buiten het spelen. De club in Utrecht is doordeweeks geopend van 07:30 tot 23:00, en van 08:00 tot 23:00 in het weekend.

Daarnaast heeft de club een nieuwe locatie geopend in Groningen, dat daar nu staat als de grootste padelclub van Noord-Nederland met 6 indoorbanen. Ook hier is naast ruimte voor padel, veel ruimte voor gezelligheid met een riant terras, waar je overzicht hebt over alle banen. De openingstijden zijn hetzelfde als de club in Utrecht. In het Brabantse Oisterwijk kan je binnenkort ook terecht, want de club van 6 indoor- en 4 outdoor padelbanen opent bijna de deuren.

In Zwolle staat de Peakz Padel IJsselhallen club, waar je, naast 6 indoor- en 4 indoor banen, terecht kan voor Footsquash. Deze sport werkt hetzelfde als normaal squash, met de uitzondering dat je geen gebruik mag maken van je armen en handen. Een mix van voetbal en squash dus.

Lees ook:  Waarom is padel zo populair?

Ten slotte heeft Peakz Padel zelfs nog vier clubs in Amsterdam. Zo heb je de club in Sloterdijk, waar je, onder spoor 10/11 van Station Sloterdijk, kan spelen op 4 overdekte banen en 1 outdoor baan. Doordat de banen liggen op verschillende hoogtes, kan je genieten van meerdere uitkijkpunten op deze populaire locatie. Er wordt ook een wekelijks toernooi gehouden, waar iedereen aan mee kan doen. Verder is er een locatie op de Zuidas met 3 panoramische outdoor banen, waar zelfs nog is gespeeld tijdens de World Padel Tour van 2017. Daarnaast heb je de club bij het Olympisch Stadion op het Olympiaplein. Dit is waar Peakz Padel begon als een pop-up project, maar nu is uitgegroeid tot een locatie met 3 outdoor banen, waar je voor een drankje terecht kan in het clubhuis. Ten slotte is er nog Peakz Padel Kauwgomballenkwartier, dat met 6 indoor- en 3 outdoor banen, de grootste padellocatie is van Amsterdam.

Al de banen zijn gemakkelijk te reserveren via de Playtomic app, waar je tevens geen lidmaatschap voor hoeft te hebben.

Padel Club 7

Als je je bevindt in de buurt van Rotterdam, dan is er de padelclub aan de Zevenhuizerplas van Padel Club 7. Hier heb je de mogelijkheid om op deze unieke locatie een losse baan te huren, maar je kan ook kiezen voor een lidmaatschap. Hiermee kan je onbeperkt reserveren en heb je andere voordelen, zoals korting op drankjes en op banen tijdens piekuren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om mee te doen aan diverse trainingen en clinics, die worden verzorgd door PadelXperience.

Lees ook:  10 dingen die je waarschijnlijk niet wist over padel

Zuit NL

In Etten-Leur vind je misschien wel de meest bijzondere padelbaan van Nederland. In sportcentrum Zuit-NL kan je namelijk padellen onder een uniek transparant dak, waardoor je altijd kan spelen ongeacht de weersomstandigheden. Als je ook liefhebber bent van andere sporten, zoals tennis, squash, bowlen of fitness, dan ben je bij dit sportcentrum ook aan het goede adres.

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings