Waarom is padel zo populair?

Redactie
4 augustus 2021
854

Padel wordt beschouwd als de racketsport van deze eeuw. Het is wereldwijd één van de snelst groeiende sporten. De sport heeft de afgelopen 25 jaar een snelle groei doorgemaakt, er zijn meer dan 10 miljoen spelers en meer dan 4000 padelclubs in de wereld sinds het afgelopen jaar! En de populariteit zal alleen maar toenemen.

Uitgevonden in Mexico in de jaren 60, is de sport wijd verspreid geraakt in heel Latijns Amerika en de Verenigde Staten. In Europa is padel begonnen aan zijn veroveringstocht vanuit Spanje. En in Nederland komen er ook steeds meer padel banen!

De redenen voor de populariteit van padel zijn als volgt:

1- Eenvoud

Padel is vooral populair geworden door zijn eenvoud. Het is gemakkelijk te leren voor spelers van alle leeftijden. En als je ooit eerder andere racketsporten hebt gespeeld of zelfs geprobeerd, zoals tennis, squash of badminton, dan kost het je slechts enkele ogenblikken om het spel onder de knie te krijgen. Vergeleken met tennis is het technisch niet zo veeleisend en veel sneller en gemakkelijker te leren. De spelers zijn dus meer gemotiveerd om te spelen en kunnen vanaf het begin genieten van het spel.

2- Sociaal aspect

Een andere reden achter de populariteit van padel is het sociale aspect. Omdat de padelbaan veel kleiner is dan de tennisbaan, is de afstand tussen de spelers ook kleiner. De kleinere baan brengt de spelers dichter bij elkaar en maakt constante communicatie mogelijk. Daarom is het integrale deel van dit spel een sociaal gesprek, wat de sport zo populair maakt om te beoefenen!

Lees ook:  Wat is de World Padel Tour?

3- Padel is fysiek minder belastend dan vergelijkbare sporten

Padel is fysiek beduidend minder uitdagend dan andere racketsporten, met name tennis. Hoewel het als training nog steeds een goede aerobic workout biedt, is deze sport niet zo belastend voor je lichaam omdat er niet zo veel beweging is als bij vergelijkbare racketsporten. Ook is de kans op blessures relatief klein. Dat is ook de reden waarom veel oudere tennissers eens overstappen op padel als ze vinden dat tennis te veel is voor hun lichaam. Maar natuurlijk, als je een fysieke uitdaging wilt, is het altijd mogelijk om de intensiteit van de training te verhogen.

4- Lage kosten

Vergeleken met tennis is padel ook een goedkoper spel om regelmatig te beoefenen. De huurprijzen voor een baan zijn meestal gelijk aan die van een tennisbaan, maar omdat er altijd vier mensen op de baan zijn omdat het spel in dubbelspel wordt gespeeld, zijn de huurkosten per speler lager.

Wat de aanleg betreft, zijn padelbanen aanzienlijk kleiner dan tennisbanen, zodat er minder ruimte nodig is om de banen te bouwen. De kleinere afmetingen verlagen ook de prijs en de hoeveelheid van de benodigde materialen.

5- Uniekheid

Hoewel het scoresysteem en de regels van padel hetzelfde zijn als bij tennis, is het spelconcept anders. Het unieke van padel is dat de spelers de glazen wanden rond de baan mogen gebruiken om de bal terug te slaan en het punt te blijven spelen! De mogelijkheid om het punt door te spelen nadat de bal een glazen wand heeft geraakt geeft het spel een andere betekenis.

Lees ook:  Gezonde voeding en padel

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings