Zo krijg je de juiste padel techniek in de vingers

Redactie
6 april 2022
713

Padel lijkt simpel, maar wil je het goed beheersen, moet je letterlijk en figuurlijk flink aan de slag. Een goede padel techniek is alvast een goed begin voor een geslaagd potje. Als je de volgende 5 stappen volgt, ben je helemaal voorbereid op je volgende wedstrijd.

Word een pro in padel opslag techniek

Een goede opslagtechniek is eigenlijk net zo belangrijk als de rest van de wedstrijd. Hierbij moet je je alvast houden aan 3 basisregels en dan volgt de rest eigenlijk van zelf. Je voeten moet bijvoorbeeld altijd achter de servicelijn staan en je moet de bal raken ter hoogte van je heup. Vergeet ook niet dat je de bal achter de servicelijn moet stuiteren voordat je de bal wilt slaan. Als je deze regels weet en kunt toepassen kun je verder met het verbeteren van je padel techniek. Je service kun je gewoon tijdens trainingen oefenen. Hoe meer je de opslag oefent, hoe beter je er uiteindelijk in wordt. Als hulpmiddel kun je pionnen gebruiken om op te richten. Je slag wordt meteen een stuk nauwkeuriger.

Verdiep je in verschillende padel slagen

Heb je de opslag eenmaal onder de knie, dan kun je ook verschillende padel slagen gaan oefenen. Door steeds andere slagen en technieken uit te proberen kun je je tegenstanders enorm verrassen Wissel daarom af tussen serveren naar de backhand en de forehand. Sluit na de service zo veel mogelijk aan bij je partner wanneer je een dubbelspel speelt. Misschien heb je de neiging om je racket horizontaal te houden bij een slag. Wanneer je je racket echter verticaal blijft houden, kun je sneller kiezen of je backhand of met een forehand wilt slaan. Hierbij gaat het om de zogenoemde continental grip: Je legt hierbij je hand op het racket. Vervolgens laat je hem naar beneden glijden. Probeer bij alle slagen zo veel mogelijk je pols en onderarm op dezelfde plek te houden. Zo blijft je slag stabiel.

Lees ook:  Service

Ben je rechtshandig? Dan stap je met je rechterbeen naar voren als je een backhand volley (slag) kiest en met je linkerbeen als je een forehand wilt slaan. Voordat je überhaupt aan de padel training begint is het handig om dit al een paar keer zonder bal te oefenen zodat je je de bewegingen eigen maakt. En daarna is het een kwestie van oefenen mét bal. Wil je nog beter worden? Kijk dan ook filmpjes hoe andere padel spelers volleren of neem je eigen training op, zodat je duidelijk ziet wat je goed doet en welke bewegingen je nog verder moet verfijnen.

Trainen op je padel techniek

Je kunt alleen beter worden in padel door veel te trainen en te werken aan je conditie en je padel techniek. De eerste tip om je spel te verbeteren is wellicht een verassende: kijk niet naar de bal. Dit is niet alleen voor padel zo, maar ook voor andere sporten. Focus je in plaats daarvan op je tegenstander. Je tegenstander bepaalt namelijk waar de bal naartoe gaat, de bal doet dit niet vanzelf. Volg ook wat je partner doet zodat je daarop kunt inspelen. Goed communiceren is sowieso belangrijk. Je leert in te spelen op elkaars padel techniek en kunt elkaar oppeppen als dat nodig is. Voor je ontwikkeling kan het ook verstandig zijn om af en toe te wisselen van partner. Speel bijvoorbeeld een keer met iemand die net wat beter is dan jij. Je leert hier veel van en je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Lees ook:  Contrabal

Denk echter ook aan de kleine dingen als je je techniek bij padel wilt verbeteren. Buig bijvoorbeeld je knieën in plaats van je rug, dit voorkomt blessures. Neem ook genoeg pauzes tussendoor, want padel is een intensieve sport. Wanneer je niet genoeg rust neemt, is de kans op blessures ook hoger.

Schaf de juiste materialen aan

Oefenen is simpelweg het belangrijkste om beter te worden in padel techniek. Maar je kunt al een eerste goede stap zetten door de juiste materialen aan te schaffen. Hierbij gaat het er bijvoorbeeld niet om dat je alleen maar dure spullen koopt die professionals hebben. Het belangrijkste is dat de materialen goed passen bij jouw en jouw padel techniek. Neem bijvoorbeeld het racket. Er bestaan verschillende vormen rackets. Je hebt ronde rackets, maar ook druppel- en diamantvormige rackets. Als beginner kun je het best beginnen met een rond racket. Deze zijn vaak ook iets lichter en handzamer. Daarna kun je overstappen op een druppelvormig racket en daarna op een diamantvormig racket. Ga naar kleinere sportwinkels om je spullen te kopen: deze zijn gespecialiseerd in bepaalde sporten zoals padel.

Een ander belangrijk item is het kiezen van de juiste schoenen. Bij schoenen om je padel techniek te verbeteren moet je op zoek naar schoenen met een goede grip. Op onze site hebben we er al een paar voor je uitgezocht die je kunt proberen. Je schoenen moeten ook gewoon fijn zitten. Naarmate je beter wordt, kun je ook op zoek naar schoenen met goede isolatie om te voorkomen dat je last krijgt van je voeten. Schoenen met een goede demping helpen ook bij het voorkomen van blessures.

Lees ook:  Zo verbeter jij je padel prestaties

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings