padellen houten

Padel Houten

Padel is een sport die afkomstig is uit Mexico. De sport vormt een mooie combinatie tussen squash en tennis. Padel staat erom bekend dat het makkelijk en gezellig is om te spelen met vrienden, familie of kennissen. Bij padel is het de bedoeling dat je de bal twee keer op de grond laat komen bij de tegenstander. Je kunt de bal over het net aan de overkant laten komen door direct daarheen te slaan, maar je mag ook de zij- en achterwanden gebruiken. Padelbanen bevinden zich namelijk net als squashbanen in een soort kooi met glazen wanden en hekken. Tegenwoordig zie je vooral veel jongeren padel spelen, omdat er veel variatie in de sport zit en het vrij intensief is.

Het afgelopen jaar heeft de plaats Houten padel nog populairder gemaakt door het laten plaatsen van meerdere padelbanen. Niet alleen in Houten is padel zo ongelofelijk populair geworden. Je ziet steeds meer landen die hoogte krijgen van de sport en vooral ook het enthousiasme er omheen. Deze trend zorgt ervoor dat er over de hele wereld padelbanen te vinden zijn, het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. De sport kent tegenwoordig ongeveer 10 miljoen spelers en meer dan 4000 clubs verspreid over de hele wereld.

houten padel

Sportclub Houten

Sportclub Houten is de perfecte omgeving om lekker een balletje te slaan, of je nu komt voor padel, tennis of squash. De mogelijkheid om indoor en outdoor te spelen zorgt ervoor dat jij altijd padel kunt spelen waar jij ook wilt. Wil je daarna toch gezellig een drankje doen? Dat kan bij deze club. Je kunt hier na een match lekker borrelen of een hapje eten!

Pelmolen 7, 3994 XX Houten

www.sportclubhouten.nl

info@sportclubhouten.nl

030-6368488

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sport Club Houten (@sportclub_houten)

Tennis & Padelvereniging De Doordraaiers

Deze sportclub in Houten is de grooste locatie van Midden-Nederland met maar liefst 6 indoor en 2 outdoor padelbanen. Onder de beste omstandigheden kan hier je favoriete racketsport het hele jaar worden uitgeoefend. Het maakt niet uit of je een beginner bent of een expert. Bij Tennis & Padelvereniging De Doordraaiers ben je altijd welkom!

Poort van Wulven 2, 3992LZ Houten

https://www.padel-transition.com/sc-houten/

vragen@doordraaiers.nl

+31 30 637 2999

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sport Club Houten (@sportclub_houten)

Waarom padellen in Houten?

Je ziet steeds meer mensen die ervoor kiezen om te padellen in Houten. De voornaamste reden hiervoor is de variatie van de sport. Padellen in Houten is namelijk niet alleen maar dynamisch, maar ook laagdrempelig en goed voor je sociale contacten. Naast dat de sport je in beweging houdt, zorgt het er ook voor dat je in contact op blijft met vrienden en familie om een spel met je te spelen. De sport kan zowel beoefend worden op een binnen- als een buitenbaan. Dit zorgt ervoor dat je gewoon kunt sporten, of het nu regent of de zon schijnt.

Omdat je zelf kunt bepalen hoe hoog je het tempo legt bij een het padellen in Houten, is het voor iedereen geschikt. Ook kun je zelf kiezen of je het met vier of met twee personen wil spelen, al is het natuurlijk zo dat meer zielen ook meer vreugde geven. Ben je geïnteresseerd geraakt in de sport, maar nog niet zo ver dat je lessen zou willen nemen? Bekijk dan eens een paar instructievideo’s.

padellen houten

Padel of tennis in Houten?

Padel en tennis in Houten hebben erg veel overeenkomsten, maar er zijn wel degelijk verschillen. Het zijn dus wel degelijk twee verschillende sporten. Bij padel speel je officieel gezien altijd in dubbelteams en volg je de tennisregels. Zo gaan de punten net als bij tennis van 15-30-40 game. De bal bij padel is lichter dan een tennisbal, maar ze zijn wat betreft uiterlijk zo goed als identiek. Wat nog meer verschillend is zijn de rackets. Bij tennis zijn de rackets allemaal even groot en hebben ze dezelfde vorm.

Bij padel zijn de rackets kleiner in formaat en ze hebben verschillende vormen. Elke vorm racket binnen padel zorgt ook voor een ander soort spelniveau, bijbehorende techniek en plaats op het veld. Het veld bij padel is net iets kleiner dan een tennisveld en heeft zij- en achterwanden. Deze mogen ook gebruikt worden tijdens het spel en zorgen ervoor dat de bal constant weer terug op het veld stuitert. Dit zorgt ervoor dat je veel langere rally’s hebt dan bij tennis. Wat is het verschil tussen padel- en tennisspelregels? Bij padel moet de opslag onderhands gespeeld worden, terwijl bij tennis op professioneel niveau de opslag altijd bovenhands is.

padel baan houten

Padel baan in Houten huren?

Er zijn verschillende locaties met padelbanen in Houten. Echte is het niet mogelijk om bij elke locatie zomaar een baan te huren. Bij sommige clubs moet je eerst lid worden of een abonnement nemen voordat je dit kunt doen. Vaak zijn beginnende spelers zo enthousiast dat het ze niet uitmaakt wat ze moeten doen of waar ze lid van moeten worden om deze sport te kunnen beoefenen. De prijs die erbij hoort wordt graag betaald.

Wanneer jij in Houten geen padelbaan kunt vinden die bij jou past zijn er nog genoeg andere steden die deze banen aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Op de site van de KNLTB zie je welke padelbanen er bij jou in de buurt zijn.

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings