Padel Doetinchem

Padel Doetinchem

Padel wordt gespeeld met vier spelers. Je speelt deze sport altijd twee tegen twee. Padel is een sport die is bedacht door een Mexicaanse zakenman die te weinig ruimte had voor een tennisbaan. Het spel wordt vaak vergeleken met squash en tennis. Ook een tegen een maakt nu in de sport een opkomst. Hou er wel rekening mee dat je voor het spelen van padel een speciale padel tennis racket nodig hebt.

Bij padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je zou verwachten. Je moet op alles voorbereid zijn in de kooi. De bal gaat telkens weer anders en hierdoor is padel nooit saai. Door de hulp van wanden krijg je vaak onverwachts een tweede kans. Je mag zelfs buiten de kooi de bal nog terugspelen! In iedere wedstrijd zitten altijd ook lange en spectaculaire rally’s. Padel groeit heel snel in Nederland. Door de groeiende populariteit zijn er inmiddels al ruim 500 padelbanen op meer dan 200 verschillende locaties. De schatting wordt gemaakt dat over 10 jaar de meeste tennisverenigingen een padelbaan aanbieden.

Padel

Tennisclub "Zuid"

De naam is gekozen omdat de locatie ligt in het zuidelijke deel van Doetinchem. Deze vereniging bestaat al sinds 1974 en heeft als doel het gehele jaar zowel prestatief als recreatief tennis en padel te bieden voor haar leden. Ook voor een borrel kan je hier terecht. Het clubhuis is iedere dag geopend van 08:00 tot 23:00 en biedt zich voor een gezellige avond na een potje padel. Als je padel in Doetinchem wilt spelen dan is dit zeker een club die je moet bezoeken.

Stokhorstweg 5-A, 7006 GA Doetinchem

0314 333 965

www.tczuid.nl/

LTC de Vijverberg

Of je nou wel of geen lid bent van de club: iedereen is welkom om een potje padel te komen spelen. Leden van de club mogen kosteloos spelen en kunnen een padelbaan reserveren via de club-app van de KNLTB. Als je geen lid bent, is het mogelijk om een baan te huren via de website.  Als je niet beschikt over een racket en ballen, dan kun je deze ook huren bij de boetiek. Ben je nog niet zo goed in padel? Volg dan een padelles bij de club om jouw skills te verbeteren. LTC de Vijverberg is zeven dagen per week geopend. Doordeweeks van 09.00 tot 21.45 uur en zaterdag van 9:00 tot 20:00.


Esdoornlaan 24, 7004 BB Doetinchem

0314 343 463

www.ltcdevijverberg.nl/

Padel baan in Doetinchem huren

Begin vandaag nog met deze leuke sport. Je kunt gemakkelijk en snel bij de meeste clubs online een baan huren. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk bellen. De meeste clubs beschikken ook over materieel die je kunt huren. Toch liever een eigen racket? Wij helpen je met het vinden van het beste padel racket voor jou. Ben je een liefhebber van zowel padel als tennis? Gelukkig zijn er genoeg clubs waar je padel en tennis in Doetinchem kunt spelen. Woon je in Limburg en wil je ook graag starten met padel? Bekijk dan hier alle locaties in Limburg.   

Padel in Doetinchem

In iedere leeftijdscategorie kan padel worden gespeeld. De intensiteit veranderd ook wel per leeftijd. Uithoudingsvermogen is zeer belangrijk als je deze sport speelt. Dit komt omdat je continue in de weer bent om de bal te kunnen raken. Bij deze sport is het ook essentieel op sociale contacten op te doen. Je kunt namelijk padel niet in je eentje spelen. Je kunt wel je familie en vrienden uitnodigen om een potje met je te spelen.

Bij veel clubs is het ook mogelijk om jezelf aan te sluiten bij een groep die nog iemand missen. Op deze manier leer je nieuwe mensen kennen en heb je altijd iemand om tegen te spelen. Wanneer de banen in Doetinchem je niet aanspreken kun je ook kijken naar een andere dicht bij gelegen stad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Tilburg of Breda. Onderzoek altijd of je bij een bepaalde club een lidmaatschap wilt. Denk hierbij aan het huren van een baan, materiaal etc.

Doetinchem

Padel of Tennis in Doetinchem?

Ondanks dat padel afgeleid is van tennis, kennen de twee sporten toch veel verschillen. De overeenkomsten van padel en tennis zijn duidelijk. Het wordt beide gespeeld met een racket en je scoort een punt daardoor de bal twee keer stuitert op de helft van de tegenstander. De velden van tennis en padel lijken ook erg op elkaar. Bij beide velden worden ze doormidden gedeeld door een net en witte lijnen.

Toch zijn er ook duidelijk verschillen. Zo is padel veel explosiever en dynamischer dan tennis. Je kunt namelijk bij padel ook de wanden gebruiken om je heen. Dit is bij tennis niet het geval. Ook een is een padelbaan kleiner dan een tennisbaan en is een padelracket van ander materiaal gemaakt dan een tennisracket. De twee sporten zijn nu beide erg populair en je ziet dat veel tennisverenigingen niet meer om padel heen kunnen. Het wordt dan ook verwacht dat padel de komende jaren in zal halen qua populariteit.

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings